Cum alegi cea mai buna rutina de antrenament pentru tine
Un corp frumos si sanatos se poate obtine doar printr-o dieta stricta care sa includa o alimentatie extrem de sanatoasa, dar si o rutina foarte buna de fitness. Daca nu esti o persoana foarte activa dar ai hotarat sa iti schimbi in totalitate viata pentru a avea o sanatate de fier si mai multa energie, atunci iata ce trebuie sa stii pentru a alege cea mai buna rutina de antrenament pentru tine.
Care este cea mai buna rutina de antrenament pentru tine
Raspunsul corect la aceasta intrebare, difera de la om la om, si asta pentru ca metabolismul fiecarei persoane in parte difera. Mai mult decat atat, depinde si de nivelul tau de experienta, de obiectivul pe care iti doresti sa il atingi, de cat de rapid te refaci dupa un antrenament, ce program de lucru ai, si lista poate continua.
Practic, rutina de antrenament se modifica in functie de telurile fiecarei persoane. De exemplu, unii vor sa construiasca masa musculara, in timp ce altii vor sa piarda in greutate sau doar sa se mentina in forma. Scopul principal la sala de fitness, indiferent de experienta sau de toate celelate aspecte mentionate mai devreme, este cresterea in forta.
Asadar, trebuie sa te asiguri ca usor usor castigi din ce in ce mai multa putere, pentru a duce la bun sfarsit absolut toate exercitiile pe care le incerci.
Cea mai recomandata rutina de fitness
Una dintre cele mai recomandate rutine de fitness este destul de usoara chiar si pentru incepatori. Iti prezentam mai jos exercitiile pe care trebuie sa le urmezi pentru a te mentine in forma.
1. Incalzire
Niciodata nu este recomandat sa faci miscare fara incalzire. Prin urmare, incepe incalzirea prin a-ti intinde muschii si a-ti incalzi incheieturile. Poti face si cateva sarituri cu genunchii la piept.
2. Tractiuni la biceps
Dupa ce ai terminat incalzirea, poti trece la exercitii. Incearca tractiunile la biceps folosind greutati, sau opteaza pentru tractiunile la helcometru in cazul in care nu poti face cu greutatea corpului.
Este foarte important sa nu uiti ca intre exercitii ai nevoie de aproximativ 5 minute de pauza, pentru a te odihni si a fi pregatit pentru urmatorul exercitiu.
3. Impins la spate sau impins la piept inclinat
Urmeaza apoi acest tip de exercitiu care difera usor in functie de rezultatul pe care vrei sa il obtii. Daca iti doresti pectorali patratosi, dezvoltati foarte bine pana in zona claviculei, atunci va trebui sa te orientezi catre varianta la inclinat. Continua apoi cu o usoara incalzire, si bineinteles nu uita de cele 5 minute de pauza.
4. Genoflexiuni
La final fa cateva genoflexiuni pentru a-ti mentine si picioarele intr-o forma de zile mari. In ceea ce priveste timpul dedicat acestor exercitii poti incepe ceva mai lejer pentru ca mai apoi sa cresti numarul exercitiilor.